duminică, 21 august 2016

Cândva eram un om de treabă

Undeva de-a lungul timpului, te-ai schimbat si ai incetat sa mai fii tu. Ai lasat oamenii sa arate cu degetul spre tine si sa iti spuna ca nu esti bun. Si cand lucrurile au inceput sa mearga prost ai cautat ceva sau pe cineva pe care sa arunci vina pentru ca lucrurile merg prost. Lumea nu este tot timpul insorita si plin de curcubee. Lumea poate fi un loc dificil si plin de rautate. Si nu ma intereseaza cat de dur esti, te va lovi si te va tine la pamant vesnic, daca o lasi. Nici eu, nici tu, nimeni nu poate lovi asa puternic cum te loveste viata. Dar nu e vorba despre cat de tare poti sa lovesti ci despre cat de tare poti sa fii lovit si sa continui sa mergi inainte. Asa se castiga luptele. Acum, daca stii cat valorezi du-te in lume si cere ceea ce valorezi. Dar trebuie sa fii dispus sa fii lovit. Si nu ai voie sa arati cu degetul si sa spui ca nu esti ceea ce vrei sa fii din cauza altora. Lasii fac asta iar tu nu esti un las. Esti mai bun de atat.  Viata ne loveste pe toti, intr- un ritm si o intensitate diferita, insa toti ne-o luam in freza.

In iubire nu cred ca exista om care sa nu fi plans cel putin odata si sa considere ca viata nu are sens fara persoana iubita. Am cunoscut barbati foarte duri cazuti in genunchi ca niste milogi in fata femeilor iubite si am cunoscut femei care si- au distrus intreaga viata din cauza unui barbat ce nu le-a raspuns iubirii.

La capitolul bani de cate ori noi toti nu ne-am trezit fara resurse ca sa putem sa ne indeplinim dorintele. Care dintre noi nu a avut zile in care a mers pe strada cu capul plecat si umerii grei de povara unor datorii, sau a unor lipsuri si suferinte materiale care ne-au dat un gust amar.

In privinta sanatatii, de cate ori nu ne-a umilit viata si ne-a aratat cat de fragili, muritori si neinsemnati suntem ori luandu-ne sanatatea ori luand-o cuiva drag noua.

Social, iti duci aminte macar odata cand te-ai simtit umilit, rusinat sau parasit de chiar prietenii tai? Cand ai simtit ca nu ai deloc valoare si nu ai ce sa oferi celor din jur?

Ei bine, viata are multe cai sa te loveasca insa tu trebuie sa induri. Trebuie sa induri pentru ca dupa multe lovituri chiar si viata va obosi pentru o clipa iar daca tu inca esti acolo te poti ridica pentru a-ti lua revansa. Intarit de toate loviturile acuma ai pielea mai groasa, atentia mai ascutita, loviturile tale au forta, dorinta ta de a trai este maxima si stii ca nu mai exista cale de dat inapoi. Incepi sa lovesti viata inapoi ranjind cu bucurie ca desi ai primit multe lovituri poti si tu sa dai cateva inapoi. Daca ai indurat bine loviturile vietii ai invatat suficient pentru ca acum sa fii mai bun, mai puternic si mai pregatit ca oricand sa iei inapoi ceea ce este al tau.

Iar cand viata va fi in corzi si esti pregatit sa ii dai lovitura finala ai o revelatie. Viata nu a vrut defapt decat sa iti fie mentor, antrenor si ghid. A stiut ca ce nu te omoara te va face mai puternic si ca doar lovindu-te si incoltindu-te te va face sa dai tot ce ai mai bun in tine.

Candva eram un om de treaba, asteptam cu nerabdare sa ies si sa socializez, sa accept oamenii asa cum sunt. Acum cern si sunt tot mai putin dispusa sa fac compromisuri. M-am maturizat si eu intr-un final, am primit prea multe lovituri pana acum, pun prea mare pret pe linistea mea sufleteasca? Habar n-am. Dar e bine asa cum e. Las sa treaca toate si sa curga, iar eu triez ceea ce accept.

Un comentariu: