duminică, 13 noiembrie 2016

Omul, un personaj nemulţumit

M-am săturat să văd oameni veşnic nemulţumiţi. Nu le convine nimic, nici când e cald, nici când e frig. Dacă au un loc de muncă, şefii sunt naşpa. Dacă nu au de lucru, nu s-a găsit nimic ok pentru nivelul lor. Dacă lui nu îi place ceva, e de căcat şi punct. Dacă îţi place ţie ceva...e un gunoi. El a citit de 3824 de ori mai mult decât tine, a văzut mult mai multe filme, a văzut toate concertele din lume. E genul “e mai bună cartea decât filmul”. Ştie toţi actorii, toate trupele. Când el ascultă Aznavour, Charles era şoferul lui Piaf. El a descoperit pe toată lumea, el ştie tot. Omul urăşte din suflet orice. Pur şi simplu. Din oficiu, nu iubeşte nimic, e critic cu toată lumea. Se hrăneşte cu răutăţi, le aruncă în stânga şi în dreapta. Dacă îi spui ca asculţi Oasis o sa îţi spună că el ascultă Black Sabbath.

Dacă spui că îţi plac maccabees eşti hipster. Asta e valabil la orice. Dacă mergi la atelier, eşti hipster, dacă mergi la control, eşti hipster, dacă ai ochelari wayfarer, eşti hipster, dacă ai geacă de piele, eşti hipster, dacă ai conversi, eşti hipster. Habar nu are ce inseamnă cuvântul, dar e la modă, sună bine. Aşa a auzit el pe facebook şi e ok. Daca ii spui ca citesti Palahniuk, îţi spune imediat că e de cacăt. El citea Palahniuk la 3 ani. Omul nu ştia “căţeluş cu părul creţ” dar ştia tot ce a scris Tolstoi. Preda e de căcat, Dostoievski era un distrus. Dacă îi spui că îţi place Nina Simone, spune că eşti un papagal. Dacă mergi la teatru, spune că o faci din snobism. Opera? e pentru gay.

Dacă te impresionează ceva, eşti un papagal. Doar proştii sunt sensibili, Tarantino? un sclav. La serviciu e scârbit, nu are chef de nimic, e supărat pe viaţă. Oamenii ăştia sunt la fel cu bancurile. Le ştiu pe toate. Au atâtea experienţe încât ar putea să scrie o carte, o broşura, poate un flyer frumos, Unde se simt cel mai bine oamenii ăştia? pe net, la adăpostul unui ecran de pc.Să nu îi vadă nimeni. Sunt ăia care comentează la orice. Au mereu de spus ceva. Cu toate că săracii chiar nu spun nimic. Sunt trişti şi pierduţi. Te corectează şi când nu e cazul, sunt mereu supăraţi, cred despre toţi că sunt nişte rataţi. Zic mereu că nu îi interesează părerea celor din jur. Par neinteresaţi de ce se întâmplă în jurul lor însă comentează despre toate căcaturile. Ei niciodată nu au cu cine să voteze pentru că toţi sunt nişte hoţi. Animalele sunt pe pământ doar ca să fie mâncate sau chinuite.

El e cel mai bun, cel mai deştept, cel mai cult, cel mai cel. Restul sunt nişte gunoaie. E ăla care zice că muzica de calitate nu se mai face din 1990. Că orice e nou e de căcat. Îi înjură pe toţi. Dar nu vrea sa plece. Nu ştie nici el de ce. Nu ştie în ce tabără se află. Are în cap un singur lucru: e contra. Chiar dacă şi el în sinea lui îşi dă seama că e aiureA, nu o va recunoaşte niciodată, dar aşa e modelul. Aşa crede că îi stă lui bine. Nu ştie să spună îmi pare rău sau scuză-mă atunci când greşeşte. El este perfect.

Chiar dacă nu obişnuiesc să o fac, de data asta am un sfat pentru oamenii ce fac parte din această categorie: lăsaţi prostiile la o parte şi nu vă mai credeţi superiori. Dacă nu vă convine ceva, faceţi o schimbare. Dacă nu puteţi, resemnaţi-vă. Dacă spuneţi când sunteţi bolnavi: ajută-mă, promit să mă schimb când mă fac bine, încetaţi cu prostiile, ştiţi bine că nu o veţi face. Voi spune la nesfârşit că liniştea şi fericirea stă în lucrurile mărunte din jurul nostru. Nimeni nu este centrul universului şi trebuie cu toţii să ne acceptăm soarta. Aşa cum este sau aşa cum ne-am făcut-o fiecare. Liberul arbitru funcţionează la noi toţi. Nu mai daţi vina pe alţii pentru nereuşitele voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu